diumenge, 19 d’octubre del 2014

Síntesi debat

a) Una bona educació és aquella que s’adapta a les necessitats reals de l’individu i proporciona oportunitats d’experimentació i vivencia per tal de donar significat al coneixement.
L’autora de la frase és la companya Mireia Torras i penso que qualsevol educador hauria de poder-la defensar, ja que sintetitza en poques paraules conceptes educatius molt importants. L’aprenentatge vivencial, en el qual l’alumne és el protagonista, les necessitats reals de l’individu, tenint així en compte les diferències individuals i les necessitats de cadascú, i l’aprenentatge significatiu.

b) Pel que fa a les meves intervencions, penso que han estat amb una bona claredat expositiva. També he intentat que no fossin massa llargues, sintetitzant el que volia dir en un discurs breu però clar, ja que des del meu punt de vista les intervencions excessivament llargues no faciliten el debat en un entorn virtual on hi participem tantes persones alhora.
Tot i que m’ha tocat defensar una postura que no sempre compartia, he intentat entendre que és el que defensa i aportar arguments des d’aquest punt de vista. Tot i això, pensó que hagués pogut aprofundr més en els continguts i buscar d’altres fonts a part del mòdul 1 i de l’article.
Pel que fa a les intervencions, he intentat que no fossin sortides del no res, contradient postures dels companys o reforçant aquelles amb les quals hi estava d’acord segons la postura que havia de defensar. També he intentat generar preguntes per a la discussió.
Finalment,  penso que les intervencions han estat prou espaiades en el temps i en dues carpetes diferents (fil león dormido i intel·ligència de la nevera). Tot i això, n’hagués pogut fer una més.

c) M’agradaria destacar la companya Mireia Torras (fil león dormido), ja que les seves intervencions han estat encaminades a generar debat, fet que és d’agraïr, ja que aviva la discussió i aporta nous temes a tractar.
També voldria destacar l’Eva Carmen delgado (fil nevera), perquè les seves aportacions han estat una bona síntesi de les aportacions dels companys i això ha facilitat la interacció entre els participants.